Nacházíte se zde
Domů > 2015 > Z vegetariána veganem

Smíšené pocity spojené s koncem výzvy

Výzva končí... a já mám z toho velmi smíšené pocity... I když jsem ze začátku byla 3 dny hladem, nějak jsem se naučila s tím žít... kontrolovat složení, trošku jsem se i naučila vařit, ochutnala různé dobré i nedobré vegan náhražky, poznala spoustu skvělých lidí a donutilo mě to zapřemýšlet i nad ostatními výzvami... 1827

Jak na Tavenýr?

Sice už výzva brzo skončí, já se ale nevzdávám a dál zkouším nové recepty a nové chutě... možná spíše nechutě... Docela dlouho jsem se těšila, že si připravím Tavenýr. Pro ty, kdo neví jako dříve já, je to rostlinný sýr vyrobený ze sóji a dalších přírodních složek. Chtěla jsem si ho udělat na styl "smažák", ale v troubě, bez oleje a samozřejmě obalený v hrašce. Co jsem ale z trouby vytáhla, nebo spíš vyškrábla, se mému vysněnému smažáku ani trochu nepodobalo. Můžete se sami podívat, jak dopadl můj výtvor:a taky... chutnalo to asi tak, jak to vypadá :-) Takže bych se

Neodolatelná

Můj skvělý víkend začal tím, že jsem si nakoupila jídlo a s kamarádem vyrazila na stopa k jinému kamarádovi na statek. Tam jsme všechno prohlédli, pár místních hospod i krásné okolí a ráno vyrazili k hlavnímu cíli... Fest JAK TO BYLO-JAK TO JE!? - tedy punkový koncert o 10ti kapelách, pivu a skvělých lidech :-) A tam se mi to stalo... 1532

Chuť

Chuť se jmenuje můj dnešní článek. A to je taky to, co mě poslední dobou trápí... Nezvladatelná chuť na čokoládu... Nikdy jsem to tak neměla... Nemám moc ráda čokoládu. Nevím, jestli je to tím, že vím, že ji nemůžu? Vím, že existují i vegan čokolády. Dneska jsem si je prohlížela ve Zdravíčku, ale 70 kč za ni dát nechci. Co když bude hořká? Dám 70,- Kč za hořkou čokoládu kterou jsem neměla v oblibě ani předtím? A je to normální, že má člověk takové chutě? Zodpoví mi někdo, kdo je vegan už dýl? Pozve mě někdo na čokoládu? Na domácí

Zdraví je jen jedno

Veganské stravování je super věc :-) Hlavně bych chtěla říct, že jak se teď stravuju mnohem uvědomněleji, nebolí mě slinivka. Teda jestli to někdy byla slinivka - neustávající bolest pod levým žebrem... Už se mi to děje rok a teď jsem zaznamenala velikou změnu. Už mě to skoro nebolívá :-)  Díky tomu uznala už i babička, že je to fajn a že kvůli tomu asi neumřu hlady, ale bude mi už jen líp. 1042

Ochutnávka

Pomalu se do toho začínám dostávat. Jeden den jsem se byla mrknout ve Zdravíčku, kde byla mimochodem moc milá paní, která mi nabídla u pokladny pár věcí s brzkou dobou spotřeby a minimální cenou. Vybrala jsem si Tofu párky, ze kterých jsem měla celkem radost. Nikdy jsem je předtím nejedla, ani jako vegetarián. Koupila jsem si ještě jogurt Sojáčik. Normálně jogurty nejím,ale na ten jsem dostala chuť, když se na mě usmíval ve "zdravé lednici". Ukázalo se to jako velká chyba :-) Borůvky mám ráda, ale ne v umělém jogurtu :-) Musela jsem všem dát ochutnat, abych pak mohla sníst jen pár posledních lžiček a vyhodit

Prvotní zděšení

Když jsem vídala příspěvky veganů na jedné fb stránce, vždycky jsem je obdivovala... jak si můžou ,,nedat"? Já miluju jídlo (hlavně sladké) a něco si nedat... to bude boj :) Vím, že jsou různé vegan náhražky, ale kde na to má člověk s nižším studentským příjmem než nejnižším brát? Rozhodla jsem si tedy vařit ty nejvíc nízkorozpočtová  jídla, která půjdou a až pojedu domů a dostanu nějaké kačky, vyhodím si pěkně z kopýtka :) 310

Věděli jste, že…

Věděli jste, že FAO odhaduje, že na všech farmách vzniká přes 90 milionů tun CO2? Uvolňují se při používání zemědělské techniky, sušení, topení nebo přepravě zvířat a krmiv. Velkochovy jsou také producentem metanu. K jeho vzniku dochází při zažívacích procesech zvířat a rozkládaní hnoje. Nejvíce se ho vyprodukuje chovem prasat a skotu.   Přidejte se do výzvy a udělejte něco dobrého pro sebe i naši planetu!

Top