Nacházíte se zde
Domů > 2015 > Další výzvy > 2/7 dní bez jídla a odpadu

Radost z jídla nesouvisí s jeho zkonzumovaným množstvím, ale ve schopnosti vnímat a do hloubky prožít svátek přijetí pokrmu

Tak zas píšu hlášení ze svého experimentu spočívajícího v dvoudenních půstech o vodě každý týden. Není to žádný převratný objev, spousta lidí podobně žije celá léta a nikde o tom nemají potřebu psát, já ale píšu rád. Navíc bych rád poukázal na ekologický aspekt střídmosti, protože konzum, přátelé, to je mor. Dnes bych rád pohovořil o rozdílu mezi konzumem potravinářských produktů a vědomým přijímáním potravy. Na tuto myšlenku mne totiž navedlo moje první jídlo po 3 dnech o vodě (fotografii přikládám). 1481

Ovocná radost po 2 dnech o vodě

Tento týden mám svůj pravidelný 2 denní půst za sebou a bylo to fajn. Jako malou oslavu návratu k jídlu jsem pojedl půlku zralého ananasu zalitou rozmixovaným banánem.(!) Vykřičník v závorce značí jistý paradox a zároveň záminku k úvaze: Je reálné žít takovým způsobem, aby člověk splňoval všechny eko-výzvy současně? A jak by takový život v kontextu naší středoevropské společnosti vypadal? Vědomě sabotuji výzvu týkající se lokálních potravin. Miluju ovoce (nekonzervované), které je u nás z lokálních zdrojů v zimě nedostupné (pokud nepočítám dobře uskladněná jablka, případně hrušky). Nezládl bych to bez něj. Utěšuje mne alespoň fakt, že ekologická stopa dovozu

Veganství s každotýdenními půsty

Jako obvykle jsem dnes - 1. den půstu - stihl vyřídit spoustu pracovních záležitostí a s blížícím se večerem pozoruji i zvyšující se citlivost mého těla na okolí, prohlubující se dech. Pravidelné půstování dává další rozměr mému veganství, ke kterému jsem se dostal již před pár lety. Z ekologického hlediska je evidentním přínosem snížení produkce odpadů, které při půstech nevznikají žádné, zároveň však tyto krátké očistné dny působí příznivě na lidské tělo i mysl.  425

Top