Nacházíte se zde
Domů > 2016 > Lokální RAW > Receptění

Receptění

V dnešním příspěvku jsem se rozhodla se podělit o pár receptů, vychytávek, které jsem do teď objevila.

Než ale začnu, musím se přiznat, že tato výzva mě někdy pěkně zmáhá, hřeším víc, než bych chtěla. Takže musím tentokrát opravdu zatnout a vydržet, není to totiž tak lehké, jak mi na začátku připadalo.

Ale zpět k vaření/ nevaření. Jako první recept se podíváme na kloub rostlinným mlékům. Já miluju makové, lískooříškové, mandlové, ovesné…Ale protože jediná lokální potravina je mák, využiji ho, nicméně pro všechny suroviny platí stejný postup. Vezmeme mák, namočíme ho (množství se dá odhadnout, zhruba 1 díl máku na 4 nebo 5 dílů vody) necháme namočený přes noc. Ráno rozmixujeme, scedíme a máme dokonalé mléko. To by se dalo dochutit třeba jablkem, nebo použít do smoothie, fantazii se meze nekladou:-)

Co ale se zbylou hmotou? Co takhle raw roláda, neboli RAWláda? Na těsto rozmixujeme vlašské ořechy s vodou, vyválíme pomocí potravinové folie a válečku, jako vnitřek použijeme mák s domácími (heč) hrozinkami, natřeme jako druhou vrstvu a pomocí folie zamotáme. Necháme v lednici přes noc ztuhnout.

Abychom ještě zůstali u sladkého, co takhle pohankovou kaši? Večer namočíme pohanku, ráno rozmixujeme, přidáme jablíčko, semínka a je to!

Jako další recept bych ráda uvedla lněno slunečnicové krekry. Stačí přes noc namočit lněné semínka, vytvoří hmotu podobnou té z chia semínek, smícháme se slunečnicí, rozpatláme po pečícím papíře a necháme hodinu na topení, výsledek můžete vidět na fotce:-) Různé variace jsou pak na vás, budu si vytvářet krekry na sladko i s různým kořením, místo pečiva ideální!krekry

Poslední dnešní recept je obědový salát. Nakrájíme čínské zelí, špenát, kapustu, přidáme zelí kysané a slunečnici, trochu posolíme a zalijeme nelokálním olivovým olejem, protože nikdo není dokonalý.salát

 

3 0

Komentářů: 6

  1. No neviem si predstavit, co by na toto povedal moj zaludok… a keby len zaludok. Ale vsetci ludia, ktori by sa nachadzali v mojej blizkosti 😀

      1. Na kombinaciu, same orechy, oriesky, semena, ovocie a zelenina. Jasne, je to len o zvyku, ale dva tyzdne by som urcite nevedela vydrzat sama so sebou 😛

        1. jo to chápu, je to docela na hlavu, ale jde to, i když ak říkám, mám raw jen do 4 odpoledne, pak jím i vařený jídlo:-)

          1. A myslim, ze to je aj rozumny postup, radsej pomaly, postupne, ako naraz a potom to vzdat.

  2. Tedy ta rawláda zní naprosto úžasně. Miluju mák a ořechy a tahle kombinace vypadá super. Musím vyzkoušet, děkuji :-).

Top