Nacházíte se zde
Domů > 2016 > Měsíc vegetariánem > První překážka – PIZZA!

První překážka – PIZZA!

K mému úvodnímu článku jsem se rozhodla přihodit ještě jeden, aneb:

JAK PROBĚHLY PRVNÍ DNY?

První den proběhl v pořádku, musím se pochválit zejména za ráno, kdy jsem si místo obvyklého mléka udělala kaši z vody a rozdíl jsem téměř nepoznala.
Druhý den – neboli dnešek – už se však zdál problematičtější. Proč? Na oběd měla být PIZZA! A já už od mala slintala nad naší domácí šunkovou pizzou. Zkoušíme samozřejmě víc variant, ale šunková byla vždy taková klasika. Jaká byla tedy alternativa? Pochutnala jsem si (a momentálně ještě stále pochutnávám) na BROKOLICOVÉ! Mléčným výrobkům jsem se tedy tentokrát nevyhnula, ale brala jsem to jako daň za šunkovou. 🙂
Nyní se již těším, až bude pondělí a moje stravování bude absolutně v mé režii. Hned v pondělí zamířím do mého profláknutého bioproduktu v Brně a začnu řádit! Máte někdo tip na nějaký Váš oblíbený bioprodukt v Brně?

Pro zájemce přikládám můj primitivní recept na brokolicovou pizzu:

SUROVINY NA TĚSTO:

  • 250 g hladké mouky20160220_124106
  • 1 lžíce oleje
  • 15 g droždí
  • sůl
  • 1 lžička cukru
  • asi 1,5 l mléka

SUROVINY NA SMĚS:

  • pasírovaná rajčata
    (z kterých si na oleji a cibulce uděláme omáčku, kterou osladíme, osolíme, dochutíme bobkovým listem, novým kořením a sušenou bazalkou)
  • sýr dle chuti
  • čerstvá brokolice

POSTUP:

  1. Mouku nasypeme do misky a uděláme si v ní „ďolík“, do kterého přidáme droždí a cukr. Kolem něj vlijeme olej vsypeme sůl. Doprostřed pak nalijeme mléko. Vše důkladně uhněteme.
  2. Těsto rozválíme, dáme na plech a můžeme obkládat směsí.
    Troubu si mezitím rozehřejeme asi na 180°C.
  3. Těsto necháme vykynout cca 30 minut.
  4. Pečeme asi 10-15 minut

K.O.

0 0
Kamča
Ahoj! Jsem Kamila, je mi 19 let a momentálně studuji na MU. Je spousta věcí, co mě zajímá, a mezi ony věci patří i ochrana naší Matky přírody. Její krása a budoucnost našich následovníků za to stojí! EKOvýzva mě ihned zaujala a vzápětí jsem začala uvažovat, co bych brala opravdu jako VÝZVU. Bloudila jsem stále kolem potravin, jelikož to je věc, o kterou se zajímám už dost dlouho. Nebo dlouho... od doby, co jsem si řekla, že už je na čase udělat něco s mými kuchařskými (ne)dovednostmi. Nakonec jsem si vybrala VEGETARIÁNSTVÍ.
Top